Van 5 tot en met 7 december 2018, heeft het Management Instituut Grondregistratie en Land Informatie Systeem (MI-GLIS), in samenwerking met de United Nations Economic Commission for Latin America and the Caribbean (ECLAC), een workshop gehouden in de Banquet Hall van Torarica Resort & Casino.
Deze workshop had als titel “Towards a National Integrated Geospatial Framework in Suriname” en had als doel een bijdrage te leveren aan het bevorderen van de bewustwording over en het vergaren, delen en verbeteren van ruimtelijke data in ons land.
Tweeëntwintig (22) Surinaamse organisaties en bedrijven hebben aan de drie dagen durende workshop geparticipeerd. Bij de workshop hebben enkele deelnemers, te weten het MI-GLIS, het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS), de NV Energie Bedrijven Suriname (NV EBS) en de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) presentaties gehouden over het gebruik en genereren van ruimtelijke data binnen hun organisaties.
De vertegenwoordiger van de ECLAC, de heer Alvaro Monett, heeft diverse presentaties over het gebruik van spatial data verzorgd, waarbij ook voorbeelden gegeven zijn van landen uit de regio, namelijk Chili en Panama.
Het is de bedoeling dat het MI-GLIS samen met andere organisaties in Suriname, een netwerk op het gebied van ruimtelijke data en informatie, opzet en onderhoudt.
De workshop is het vervolg op een onderzoek naar ruimtelijke data bij verschillende bedrijven en organisaties in Suriname, welke in 2017 door het MI-GLIS afgerond werd.

wpChatIcon
We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).